Meteorsvermen Kvadrantidene er en av de beste, men minst kjente regelmessige meteorsvermene. Natt til 4. januar vil vi kunne observere opp til 120 meteorer i timen. Denne gangen vil meteorsvermen også være spesielt gunstig fordi Månen glimrer med sitt fravær. Så fra steder uten mye lysforurensning, vil det være mulig å oppleve mange av meteorene. Dermed vil du ikke bare kunne se de lyseste meteorene, men også de svakere ”stjerneskuddene”.
Les mer... |
Men nå har tidsfristen utløpt
Da er vinnerteleskopet fra Dinkikkert kåret og som medlem av Sjerneporten får du nå en enestående sjanse til å skaffe deg et nytt teleskop til en vanvittig god pris.
Les mer... |
Et sikkert tegn på at det snart er jul, er når Jan-Erik Ovaldsens Himmelkalenderen ankommer bokhandelen. Hvert år gleder jeg meg til denne lille hendige almanakken som har vært i salg år etter år, nå sjette år på rad. Og hvert år er det en fryd å åpne sidene i den lille fargerike boken med sin hendige kalender samt et vell av annen interessant og nyttig informasjon.
Les mer... |
Stem frem ditt drømmeteleskop og få dette til drømmepris!
Et viktig formål for Stjerneporten er å hjelpe alle som er interessert i astronomi, spesielt nybegynnere, å komme i gang med denne spennende hobbyen. På forumet kan man utveksle erfaringer samt få hjelp av forumets mange eksperter innen ulike områder. Men et hinder for mange astronomiinteresserte er ofte kostnaden ved å anskaffe et teleskop. Stjerneporten har i lengre tid vært på utkikk etter en mulighet til å hjelpe våre medlemmer med å skaffe teleskop til en overkommelig pris. Jeg er derfor stolt over å kunne meddele at Stjerneporten nå har inngått samarbeid med den nyetablerte teleskop- og kikkertleverandøren Dinkikkert (en del av Japan Photo) med det formål å kunne tilby medlemmer teleskop til gunstige priser.
Les mer... |
Denne uken har du en sjelden anledning til å se Jupiter på nattehimmelen. Solsystemets største planet vil skinne krafigere enn alt annet på nattehimmelen, bortsett fra månen, når den nå er nærmest jorden på nesten 50 år. Jupiter er så lys akkurat nå, at den er veldig lett å finne den. For en erfaren observatør, er forskjellen merkant.
Les mer... |
|